Allergifamiljedagar på Södergården 3-6 nov

Sprid vidare! Allergifamiljedagar 3-6 nov
Familjedagarna vänder sig till hela familjen och ger en unik möjlighet att möta andra i samma situation under en långhelg (torsdag-söndag) på förbundets allergianpassade anläggning Södergården utanför Åre.

Programmet har tagits fram tillsammans med Unga Allergiker och Ågrenska  som har lång erfarenhet av familjevistelser av samma karaktär. Under dagarna kommer barnen som har astma och allergi, syskonen samt föräldrarna att ha sina egna program, anpassade efter aktuella behov. Erfarenhetsutbyte varvas med föreläsningar och aktiviteter men även familjetid då man är tillsammans med sin egen familj och kan knyta kontakt med nya vänner. Programmet börjar torsdag kväll och avslutas efter lunch på söndagen. Det innehåller pedagogiska inslag och gruppaktiviteter.

Deltagande
Ungefär sju familjer kommer att erbjudas plats på Södergården.

Allergifamiljedagarna ger:
• Möjlighet att träffa andra i samma situation och utbyta erfarenheter
• Ger kunskap om astma och allergi och dess konsekvenser utifrån din och familjens frågeställningar
• Samtal, fritidsaktiviteter och andra anpassade aktiviteter
• Verktyg för att lättare hantera vardagen med egen kraft

Ansökan
Höstlovets familjedagar vänder sig till familjer med barn i grundskolan som har allergisjukdom.
Familjer som antagits till Familjestödsdagarna får komplettera med ett läkarintyg.
Ladda ner blankett (PDF)

Kostnad
Det kostar 3500 kr per familj, och då ingår resa (billigaste färdsättet till/från Södergården), boende, mat, utbildning och fritidsaktiviteter för hela familjen.

Skicka din ansökan till info@astmaoallergiforbundet.se  eller per post till
Astma- och Allergiförbundet, att: Bertil Orrby, Box 17069, 104 62 Stockholm.
Mejl: bertil.orrby@astmaoallergiforbundet.se

Sista dag för ansökan är 15 september.